BOUW

Met hout kan u elke kant op. Haar eigenschappen zijn zo veelzijdig dat u er uw meest futuristische dromen mee kan realiseren. Maar hout is ook voor rustiek of landelijk bouwen het ideale basismateriaal.

Hout is een natuurlijke materie en een geweldige isolator. ’s Zomers wordt de warmte buitengehouden, in de winter de kou. De akoestische kenmerken zorgen dan weer voor een sfeer van rust die met geen ander materiaal te bereiken is.

Bovendien is hout duurzaam. Ook al wordt het gekapt is het door de strenge regelgeving een top ecologisch product. Bepaalde houtsoorten zijn van nature duurzaam en overleven moeiteloos de tand des tijds. Terwijl andere soorten worden verduurzaamd om u levenslang te laten genieten van uw project.

Hout is energiezuinig. Door zijn natuurlijke kwaliteiten als isolator is hout een zeer geschikt materiaal om energiezuinig of zelfs neutraal te bouwen.

Hout is snel. Er een constructie mee bouwen gaat sneller dan wanneer gekozen wordt voor andere bouwmaterialen. Minder arbeidsuren resulteren in een lagere kost. Hout is bovendien licht wat een belangrijke invloed heeft op de benodigde fundering. De combinatie van deze kenmerken en de lagere kost per vierkante meter zorgt ervoor dat uw project economisch voordeliger wordt.

Hout als vochtregulator. Door de natuurlijke kenmerken van hout is het veel minder gevoelig voor vochtproblemen. Hout neemt in periode van vochtigheid het vocht op, wat aanslag voorkomt en zal bij droogte het vocht weer afgeven.

Voor elke houtconstructie kan u bij ons terecht. Wij voeren uw plannen of die van uw architect uit tot in het kleinste detail. Houtconstructie-bouw doet u met VK-Construct.